Header Image

ATT TÄNKA PÅ

 

Vatten
Vattenläckage i din lägenhet kan innebära stora påfrestningar eftersom den här typen av skador ofta tar lång tid att åtgärda. Därför är det viktigt att du anmäler det till oss så fort som möjligt. Detsamma gäller om vattenkranen börjar droppa eller toaletten rinner. Då sparar vi på vatten och ev. även värmekostnader.

Avlopp
Om du får stopp i avloppet kan du först försöka ta bort avfallet som sitter i vägen. Om du inte får bort det bör du kontakta oss då det kan leda till fukt eller vattenskador. Kasta inte bindor, blöjor, pappershanddukar eller kattsand i toaletten. De kan orsaka stopp i avloppet.

Musik m.m.
Tänk på att sänka volymen på TV:n och stereon så att dina grannar inte blir störda. Efter kl 22:00 får inga störningsljud komma från din lägenhet.

Ohyra
Förekommer ohyra i lägenheten (t.ex. myror, silverfisk m.m.) måste detta omgående anmälas till hyresvärden. Denna tjänst ingår i din hyra och du behöver inte betala en eventuell sanering.

Tavlor
Häng inte upp tavlor eller annat på väggarna med expanderskruvar, tejp eller klister. Använd tavelkrokar eller lämplig skruv.

Gardiner/fästbeslag
Fästbeslag för gardiner finns i Åselehus alla lägenheter. Använd dessa istället för att montera egna beslag

Kylskåp
Frosta av kyl-, sval- och frysskåp regelbundet för bästa effekt. Hacka aldrig loss isbildningar, Tvätta med ljummet vatten och milt rengöringsmedel.

Ordning i trapphusen
Det är inte tillåtet att ställa saker i trapphusen. Trapphusen är en utrymningsväg. Om det skulle hända en allvarlig olycka eller brand måste räddningspersonalen ha fri väg. Lokalvårdande åtgärder försvåras av skor, dörrmattor, påsar mm.

Grillning
Du som vill grilla på balkongen behöver ta extra hänsyn till dina grannar.
Kol- och gasolgrillning är inte tillåten på balkongen/uteplatsen. Brandrisken är alldeles för stor! Kolgrillar man utomhus, skall grillen ställas så långt från huset att övriga hyresgäster inte besväras av rök och os.

Studsmatta och pool

Det är inte tillåtet att sätta upp en studsmatta eller en pool på Åselehus fastigheter pga. olycksrisken. Åselehus vill inte medverka till att någon blir skadad.  

Rökning
Rök inte i trapphuset, tänk på att många är allergiska mot cigarettrök. Kasta inte fimpar utanför entrédörren eller balkongen/uteplatsen.

Sopor
Hushållssopor lämnas i därtill avsedda sopkärl nära fastigheten. Övriga sopor till återvinningsstationen. Se ytterligare information under fliken "Sopsortering".

Husdjur
Rastning av hund och katt får endast ske utanför bostadsområdet. Ta hand om avföring! Husdjuren måste vara kopplade och får inte lämnas utan tillsyn, det gäller även katter. Ditt husdjur får inte störa andra boende.

Besöks-/bilparkering
Det är nödvändigt att hyra en parkeringsplats/garage om man har bil. Besöksparkeringen är till för gäster/besökande. Kontakta oss för att få information om utbudet på ditt område.
Det är inte tillåtet att parkera på gräsytor eller inne på områdena, förutom vid i och urlastning.

Fåglar
Hur trevligt det än kan verka ber vi dig att inte mata fåglarna. De skräpar ner och deras avföring lockar fram råttor.

Bilder till hemsida 020

 

 
Top